keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tiedottajan huoneentaulu

Lokkaali- ja Oulu15-hankkeet järjestivät tiistaina 25.5.10 yhteisvoimin Vuoropuhelussa kulttuuritoimijat ja paikallislehdistö-seminaarin Oulun seudun ammattikorkeakoululla. Tapahtumassa pohdittiin muun muassa sitä, miten median edustajat toivovat tiedotettavan kulttuuritapahtumista ja miten lehdistötiedotteet tulisi laatia, jotta ne huomataan toimituksissa. Lisäksi pohdittiin paikallismedian tulevaisuutta ja mahdollisia uusia yhteistyömalleja kulttuuritoimijoiden ja paikallislehdistön välille.

Iltapäivän aikana kuultiin Rantapohja-lehden ja IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin välisestä yhteistyöstä sekä Kalajokiseutu-lehden uusista toimintamuodoista. Rantapohjan päätoimittaja Juha Virranniemi ja elokuvafestivaalin toiminnanjohtaja Jyrki Mäki korostivat sitä, että yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet: lehti saa tapahtuman näkyvyyden kautta uudenlaista kohderyhmää lukijoiksi ja elokuvafestivaali on vakiinnuttanut asemansa alueella ennakkoluulojen vähentymisen myötä. Olennaista paikallislehden kannalta on seurata tapahtumaa loppuun saakka ja tehdä yhteistyötä monilla tasoilla. Kalajokiseutu-lehden entinen päätoimittaja Sauli Pahkasalo puolestaan korosti sitä, että lehdellä tulee olla aktiivinen ote paikkakunnalla. Paikallislehti ei voi jäädä lepäämään laakereillaan ja tehdä vain lehteä: sen tulee herättää ajatuksia ja on tehtävä yhteistyötä niiden kanssa, jotka järjestävät tapahtumia. Kalajokiseutu tekee lukijamatkoja, järjestää teematapahtumia ja sillä on myös oma kaksipäiväinen Kajari-festivaali Kalajoen keskustassa.

Seminaarin paneelikeskustelussa olivat puhujina Virranniemen, Mäen ja Pahkasalon lisäksi taikuri Joni Pakanen, Oulun kaupunginteatterin tiedottaja Kaisu Innanen ja Kalevan yhteisötuottaja Erkki Hujanen. Tiedottajan muistilistasta näkyy keskustelussa esille tulleet pääkohdat.


-Anu Isoaho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti